Izložba „ARHITEKTURA NOVOG MILENIJUMA“

Jedan od atraktivnijih dešavanja na 47. Međunarodnom sajmu građevinarstva biće izložba „Arhitektura novog milenijuma“, koja će biti postavljena u hali 2, nivo A.

Odabrani arhitektonski projekti na izložbi „KLUB A – ARHITEKTURA NOVOG MILENIJUMA“, ne samo da spadaju u najznačajnija ostvarenja koja su realizovana u našem glavnom gradu u prve dve decenije novog milenijuma, već predstavljaju svojevrsnu temporalnu urbanu galeriju, kroz koju se nazire slika novog koncepta urbanog življenja.

ENTERIJER magazin, suorganizator izložbe, kroz izložbene segmente predstaviće 30 najrelevantnijih arhitektonskih objekata, počevši od Beogradske arene, pa zaključno sa Beogradom na vodi, najvećim građevinskim projektom u našem glavnom gradu, omogućivši posetiocima Sajma građevinarstva da steknu uvid u kom pravcu idu savremeni arhitektonski trendovi kod nas.

Istovremeno, izložba predstavlja i svojevrstan presek stvaralaštva renomiranih srpskih arhitekata, od akademika Branislava Mitrovića i Milana Lojanice, uvaženih profesora Gorana Vojvodića, Dušana Tešića, Vasilija Milunovića i Vladimira Lojanice, do nagrađivanih autora Sanjina Grbića, Vlade Slavice i Jugoslava Janjića.

Pored domaćih autora, posetioci će imati priliku da vide i najveća ostvarenja stranih arhitekata koja su izmenila izgled naše prestonice – od Ammy Moora koji je zaslužan za izgled Delta City-a i Skylina, Tomasa Puchera koji je projektovao poslovni kompleks Green Heart, do Belgrade Waterfronta, Kule Beograd i T.C. Galerija svetski poznatog biroa Callison RTKL.

Upravo iz tog razloga izložba i nosi naziv KLUB A, klub najboljih.