Šta je struka pripremila za petak

Treći dan 43. Međunarodnog sajma građevinarstva, petak 21. aprila, može se pohvaliti možda i najbogatijim sajamskim stručnim pratećim programom.

Tako već od 10 časova počinje, i biće u više navrata ponavljana, interaktivna prezentacija novog krana HUP 40-30 – Kigo, koji je na neki način postao i vizuelni simbol ovogodišnjeg sajma.

Od 10 do 15 časova Udruženje inženjera i tehničara Srbije i „Tekon“ Beograd organizuju niz predavanja koja imaju za cilj da rasvetle „Nove razvojne projekte u graditeljstvu“, „Novosti sa Sajma građevinarstva u Beogradu 2017“, „Postizanje betona visokog kvaliteta“, „Primere uspešne realizacije sa rešenjima SIKA“, „Primere uspešnih rešenja u firmi „Peri oplate“, „Nova rešenja stolarije firme „Vizus“, „Doba aluminijuma“, „Nova tehnološka rešenja za revitalizaciju fasada“, „Nove programe iz „Tricoma“ za stambenu i industrijsku izgradnju“, „Iskustva u primeni sistema kvaliteta u Srbiji“ itd.

Od 10.30 do 14.00 časova u sajamskoj agendi je „Primena kompjuterskih programa u građevinarstvu“, a organizator je Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Teme su: „Primena BIM tehnologija u upravljanju investicionim projektima u građevinarstvu“, „Aautodesk BIM rešenja za proces projektovanja“, potom „3D svet – primena oblaka tačaka i mobilnog mapiranja u savremenom građevinarstvu“, „Kontrola oticaja i zagađenja – novi izazovi odvodnjavanja urbanih sredina“ i druge.

SEEBBE 2017

„Kamen u arhitekturi i umetnosti“ radni je naslov niza predavanja koja se održavaju od 11 do 13 časova, a neka od njih su „Prirodni kamen – eksploatacija, prerada, ugradnja“, „Postanak kamena“, „KAMENistrip“, „Ventilisane kamene fasade, sa posebnim osvrtom na aluminijumsku potkonstrukciju Tabaš“, „Primena Eurocoda 8, uticaj vetra i zemljotresa na kamene fasade“…

ENEF klaster od 13.30 do 18.00 časova organizuje tematsku celinu „Energetska efikasnost u zgradarstvu“, u okviru koje će biti tretirani „Vazdušna zaptivenost zgrada u Srbiji“, „Izgradnja i sertifikacija pasivnih zgrada prema PHPP metodologiji Pasiv haus instituta“, „Spoljašnje oplemenjeno i energetski efikasno led osvetljenje gradova“, „Kreiranje unutrašnjih svetlosnih LED rešenja koja štede energiju i čuvaju zdravlje“, „Učešće aktivnih solarnih sistema u bilansu energije objekata“ itd.

U 14.30, na štandu Privredne komore Srbije, zainteresovani mogu da se obaveste o tome kako prepraviti postojeće osvetljenje na LED i tako uštedeti novac, sve u prezentaciji Weiss lighta.

2017-04-21T14:44:04+00:00 21.04.2017.|