O nama

Sajam građevinarstva je,  kao i većina specijalizovanih priredbi Beogradskog sajma, potekao iz Sajma tehnike – svojevrsne „majke sajmova“.

Godine 1975.  kada je odvojen kao robna grupa Sajma tehnike u posebne hale, pa sve do 1996. godine Sajam se održavao istovremeno sa Sajmom tehnike. Kada je značaj ove privredne grane, a time i značaj i obim Sajma građevinarstva prevazišao status jedne od priredbi u okviru majskih dana tehnike, Beogradski sajam je doneo odluku da odvoji ovu specijalizovanu priredbu u poseban termin.

Od te 1996. godine do danas, Sajam građevinarstva je po angažovanom izložbenom prostoru i broju domaćih izlagača porastao više od tri puta, a po broju stranih izlagača šest puta. Broj posetilaca je desetostruko povećan.

Sajam građevinarstva u Beogradu je postao najznačajniji specijalizovani sajam iz ove delatnosti u regionu cele jugoistočne Evrope.

Međunarodna potvrda značaja Sajma građevinarstva na Beogradskom sajmu je i prijem u članstvo Unije međunarodnih sajmova (UFI) u Parizu, u oktobru mesecu 1998. godine.

Statistika manifestacije

2019.
Broj izlagača:605
Domaćih:408
Stranih:197
Broj zemalja učesnica:30
Zemlje učesnice:Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka Republika, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Indija, Italija, Izrael, Južna Afrika, Kina, Mađarska, Nemačka, Norveška, Poljska, Rumunija, Rusija, Severna Makedonija, SAD, Slovenija, Srbija, Španija, Švajcarska, Švedska,Turska, Ukrajina
Nacionalne izložbe:Austrija, Češka Republika, Mađarska, Kina i Turska
Izlagački prostor:20.641 m2 neto, šest hala i otvoreni izložbeni prostor
Broj posetilaca:29.499