Kompanija Flux Technology d.o.o. osnovana je u februaru 2012. godine. Kompletan fokus svog delovanja, kompanija je usmerila na LED osvetljenje. Nastala je na ideji da se u eri vrtoglavog tehnološkog napretka, upravo nove tehnologije iskoriste u kreiranju proizvoda koji su štedljivi i energetski efikasni, dugotrajni, koji ne sadrže komponente štetne za okolinu i kao takvi obezbeđuju ljudima, a posredno i samoj prirodi, preko potrebnu uštedu i korist na mnogim poljima. Tako je započet sveobuhvatni poduhvat u proizvodnji LED svetiljki koje preuzimaju primat u svakodnevnoj upotrebi, u domaćinstvima, prodajnim prostorima, školama, industrijskim i proizvodnim pogonima, sportskim halama, uličnoj rasveti …

Ono na šta je kompanija posebno ponosna je da iza imena Flux Technology stoji tim izrazito stručnih ljudi koji svakodnevno radi na sopstvenom stručnom usavršavanju, unapređenju proizvodnje i samih proizvoda, širenju novih ideja i praćenju sve zahtevnijih i sofisticiranijih potreba dinamičnog poslovnog tržišta.

Pored svog dosadašnjeg širokog asortimana u oblasti rasvete, ove godine posebno se ističe inovativni LED linijski sistem RAPIDO. Specifičnost RAPIDO sistema ogleda se u mogućnosti kombinovanja svetlosnih modula, spot reflektora, emergency lampi i senzora u jednom šinskom sistemu. Svetlosni moduli mogu se povezivati linijski ili postavljati u razmacima, a konektori tipa „X“, „T“ i „L“ omogućavaju prilagođavanje svakom prostoru. Za ovaj modularni sistem dostupne su optike sa različitim uglovima rasprostiranja svetlosti od 20°, 30°, 60°, 90° i 120° i mogućnošću asimetričnog usmeravanja snopa, u cilju maksimalnog iskorišćenja svetlosnog kapaciteta bez nepotrebnog rasipanja svetlosti na okolne površine.

RAPIDO sistem se instalira znatno brže od sličnih linijskih proizvoda, bez upotrebe dodatnih alata i profesionalne obučenosti, smanjujući tako troškove vremena i rada do 65% u poređenju sa dosadašnjim konvencionalnim načinima montaže linijske rasvete. Vrhunski kvalitet i fleksibilnost čini RAPIDO sistem idealnim za primenu u najrazličitijim tipovima objekata: prodajni prostori, poslovni i komercijalni objekti, industrijski i proizvodni pogoni i skladišta, sportski objekti, škole, amfiteatri, itd.

Sve komponente asortimana izrađene su od najkvalitetnijih materijala, svetiljke poseduju savremen i sveden dizajn, a kvalitet i dugotrajnost već su veoma prepoznatljivi na tržištu. Razvojem sopstvene proizvodnje velikog dela asortimana i mnogobrojnim realizovanim projektima na domaćem tržištu, u regionu i zemljama EU, kompanija Flux Technology uzdigla se u sam vrh proizvođača LED osvetljenja na Balkanu.