Današnje teme: komunalna preduzeća i upotreba kamena u građevinarstvu

U petak, 22. aprila u okviru stručnog pratećeg programa 42. Sajma građevinarstva od 11 do 15 časova zainteresovani posetioci mogu da prisustvuju „Harmoniji prirode i duhovnosti u kamenu“.

„Arhitektonsko-građevinski i tehnički kamen u Srbiji“ tema je koju će prezentovati prof. dr Dragan Milovanović sa beogradskog Rudarsko-geološkog fakulteta.

O površinskoj obradi kamena koji se upotrebljava u građevinarstvu i arhitekturi govoriće inženjer Davor Ćuk – Marmi Bruno Zanet Srl, Verona.

Arhitekta Milutin Folić, glavni urbanista Beograda, posetiće Beogradsku zadrugu, a održaće se i prezentacija projekta „Beograd na vodi“ i predavanje o urbanizmu Beograda u narednih pet godina.

Udruženja „Kamen Srbije“ i „Kamena kolonija“, kao i Veronafiere – sajam Marmomacc, organizatori su ovih dešavanja.

Dan pred završetak ovogodišnje manifestacije vreme je i za dodelu priznanja najuspešnijim izlagačima – svečana dodela „Nove vizure“ i „Posebnog priznanja“ počinje u podne.

U isto vreme počinje i obeležavanje „Dana komunalnih preduzeća Beograda“, koji organizuje Privredna komora Beograda. Svoje aktivnosti predstaviće Beogradski vodovod i kanalizacija, Zelenilo Beograd, Gradske pijace i Gradska čistoća.

2016-04-25T09:18:17+00:00 22.04.2016.|